Huidige stand
€ 1.068.191,00

„Lof aan God, want Hij voorzag in onze behoeften"

RD-actie voor Malawi op feestelijke bijeenkomst afgesloten

Vandaag de allerlaatste pagina over de RD-actie voor Malawi. Met een beknopt verslag van de bijeenkomst van afgelopen woensdag. Toen in het kantoor van EMG aan vertegenwoordigers van de deelnemende organisaties het eindresultaat van de actie werd bekend gemaakt en symbolisch overhandigd. U ziet u het mooie bedrag hierboven nog één keer in vol ornaat vermeld. 
 

Op een tweede cheque stond het aantal euro’s dat de organisaties afzonderlijk ontvangen voor de projecten die ze hadden ingediend: elk 256.000 euro. Waarom is dat bedrag niet hoger, vraagt iemand die snel een miljoen door drie heeft gedeeld. Dat komt omdat de RD-actie in februari werd verstoord door berichten over verwoestende overstromingen in Malawi. Daarmee diende zich een dilemma aan: gaan we onverstoorbaar verder met de bouw van een school op een moment dat toekomstige leerlingen het water aan de lippen staat en honger lijden? Nu zaten we op dat moment met de actie 3 ton boven het streefbedrag van 6 en daardoor werd het iets gemakkelijker om positief te reageren. Toen onder andere Stichting Stephanos en Timotheos aanklopten voor een bijdrage zegden de drie organisaties elk hun deel van die drie ton toe voor noodhulp. Wij zijn Bo Teerling (Food for Life), ds. C. J. P. van der Bas (christelijke middelbare school) en Jan Drost (Bijzondere Noden) nog altijd erkentelijk voor deze geste. Niet minder waardering voor u als gever omdat we signalen kregen dat u alle begrip had voor deze noodgreep. 
Dan toch nog even terug naar de bijeenkomst van woensdag. Wat mij opviel aan de reacties was dat onze uitnodiging om mee te doen aan de RD-actie op een moment kwam dat er juist naarstig gezocht werd naar een donor – omdat het geld op was of er onvoldoende in kas zat om verder te gaan. 
In het bijzonder Anna Slingeland (met haar moeder-kindproject), Bo Teerling en ds. Van der Bas zeiden verrast en verwonderd te zijn geweest toen „dat ene telefoontje uit Apeldoorn” kwam. Daarom waren ze het er over eens: lof aan God, want Hij heeft in onze behoeften voorzien.
Foto hierboven:​
Van links naar rechts: Marlene Pors (Bijzondere Noden, BN), Anna Slingeland (BN), Cornell Heutink (EMG), Grace Nyasulu, Dity en Bo Teerling (Food for Life), fotograaf Jaco Klamer en Jan Drost (BN). Op de achtergrond via Teams: ds. C. J. P. van der Bas vanuit Malawi (l.) en Ab Jansen die vanwege corona niet aanwezig kon zijn.

  
Foto's onder:
Vertegenwoordigers van twee organisaties afzonderlijk op de foto:
(1) Bo Teerling en zijn vrouw Dity, met tussenin Grace (Food for Life)
(2) Anna Slingeland, Jan Drost en Marlene Pors (Bijzondere Noden)
Ds. C. J. P. van der Bas (christelijke middelbare school) verblijft in Malawi en kon niet aanwezig zijn. ​

STEUN DE ALLERARMSTEN IN MALAWI
Doneren via de bank? IBAN: NL67 INGB 0002 9707 00 | Apeldoorn
STEUN DE ALLERARMSTEN IN MALAWI
Doneren via de bank? IBAN: NL67 INGB 0002 9707 00 | Apeldoorn

Contact

RD-actie:
055 - 5390 222
Contactpersoon:
Ab Jansen | 06 536 55 651
ajansen@refdag.nl

Doneren

IBANnr: NL67 INGB 0002 9707 00
T.n.v. RD-actie te Apeldoorn.

KvK: 41040291

Voorgaande acties

Nederland - 2020
Moldavië - 2019
India - 2018
Birma - 2017
Uganda - 2016
Kaukasus - 2015
Bangladesh - 2014
Zuid-Sudan - 2013

Jaarlijkse actie van